View Sidebar
5 udda produkter från Sony

5 udda produkter från Sony

Japanska Sony är ett av världens största elektronikföretag. De är vid sidan av det också en av de största filmproducenterna. Det är lätt att tänka att ett företag av den storleken håller hårt i sina pengar. Man blir inte störst genom att tillverka produkter som ingen köper. Eller? Sony har genom sin historia marknadsfört en hel del märkligt designade produkter och i det här inlägget ska vi ta en närmare titt på några av dem.

Om det finns någon form av papper som fortfarande har en självklar plats i vår digitala värld är det post-it lappar. Ibland bara måste man få en idé nedskriven fysiskt för att den verkligen ska räknas. Och, hur väl fungerar en brainstorming-session utan post-its? Inte särskilt skulle jag tro. Officedepot.se är den självklara webbshoppen för notisar och andra kontorsvaror.

SCD-1

Först ut på listan är den här apparaten som är tänkt att spela upp CD-skivor i formatet Super Audio CD, eller SACD. Formatet var tänkt som efterföljare till den vanliga CD-skivan. Vad som gör att enheten platsar på den här listan är att det är smått obegripligt att Sony valde att lägga så stora resurser på ett format som de rimligtvis borde ha vetat var dödsdömt. När den lanserades hade både iTunes och Spotify presenterats för världen.

Sountina NSA-PF1

Sountina var något av en föregångare inom ett produktsegment som numera är väldigt stort: portabla högtalare. Sountina beskrevs som en ”kolumn av musik” vilket syftade på dess nyskapande design. En hög, smal högtalare som spred musik i alla riktningar.

eMarker

Den kanske mest udda idén i Sonys produktion någonsin, eMarkern var en liten elektronisk enhet som skulle användas tillsammans med en radio. Om du hörde en låt på radion som du tyckte om skulle du trycka på en liten knapp på enheten. Senare, när andan föll på, kunde du plugga in eMarkern i din PC och få veta vad låtarna du gillat heter och vilka artister som framför dem. Den mest användbara funktionen kanske var klockdisplayen. eMarkern misslyckades fatalt på marknaden och återkallades några månader efter lanseringen.

Aibo

De flesta av produkterna på den här listan är väl mer eller mindre bortglömda idag. Detsamma gäller dock inte för Sonys robothund Aibo. Ett digitalt husdjur vars prislapp hindrade den från att bli en försäljningssuccé. Den slutade tillverkas första gången 2006. Nu verkar det dock som att Sony räknar med att konsumentmarknaden är redo igen med långt gångna planer på att påbörja massproduktion av en uppdaterad version av Aibo.

Data Discman DD-10

Data Discman var en föregångare till Kindle, en liten enhet tänkt att ersätta böckerna. Den här enheten laddade du dock med en 3,5 tums-diskett. Den var dock lite för tidigt ute, skärmen hade inte så mycket högre kvalitet än de första bärbara mobiltelefonerna. Svårt att tänka sig att det skulle vara ett nöje att läsa en bok med de förutsättningarna.

Kommentarer är stängda